Vi har efter ett antal år av erfarenhet insett att de krävs flera olika maskiner för att kunna ta bort hår permanent. Vi har 4 st olika typer av lasrar och IPL för att på ett effektivt och skonsamt sätt ta bort oönskat hår permanent. Att kunna påverka olika hår och hudtyper är både komplicerat och kräver mycket avancerad och dyr utrustning. Permanent hårborttagning är ofta en kompromiss mellan hur radikal behandling man ger och effektivitet. Läs vidare för att förstå vad permanent hårborttagning innebär. Det är viktigt att du som kund är insatt i processen både för resultatet och vad man kan förvänta sig. 

Grundprinciper för permanent hårborttagning

Oönskat hår på kroppen kan man ta bort med rakning och vaxning eller plocka med en pincett. Detta hår kommer alltid tillbaka och är bara en tillfällig lösning. Vid permanent hårborttagning måste man skada hårsäcken (och stamcellerna) så att nytt hår inte växer ut. Tidigare var det vanligt med diatermi där man sticker ner en nål som bränner och skadar hårsäcken. Man måste då behandla varje enskild hårsäck vilket är mycket tidsödande samt smärtsamt så denna metod används sällan idag. Långt mycket effektivare är att med ett ljus skicka en blixt mot håret som leds ner i hårsäcken så att denna når över 70 grader ett kort ögonblick. Detta koagulerar ämnen i hårsäcken så att den blir permanent skadad och aldrig kan bilda mer hår.

Våra metoder: Alexandritlaser, Lightsheer diodlaser, Yag laser och IPL-ljus

Alexandritlaser - 4 stora fördelar:

  • Stark uteffekt så hårsäckarna säkert dör
  • Är mycket selektiv på just hårsäcken
  • Är snabb vilket underlättar vid stora områden
  • Säker metod med få rapporterade sidoeffekter 

Diodlaser

Effektiv och säker. Passar bäst på mindre områden eftersom behandlingstiden blir något längre pga en ultragel som först måste appliceras på huden.

nd Yaglaser

Speciellt anpassad laser för dig med mörk hud, sydeuropeisk, asiatisk eller afrikansk.

IPL Ljusbehandling

Fungerar bra för hårborttagning i ansiktet med inte på kroppen.

Läs mer