• Stark
  • Säker
  • Effektiv

KTP laser är det främsta instrumentet att ta bort ytliga kärl med. Laserns gröna ljus absorberas i de röda pigmenten i blodkärlen. Värme bildas som gör att blodet i kärlet koagulerar vilket leder till att kärlet tillbakabildas. Denna selektiva fotokoagulering gör metoden säker så att omkringliggande vävnad inte skadas. En förutsättning är att huden inte är solbränd. Passande åkommor är rosacea, röd näsa, diffus rodnad, brustna blodkärl, acne och eldsmärken.

Bäst fungerar metoden på kärl i ansiktet men även vissa tunna kärl på benen går att behandla med KTP laser. Efter behandling blossar huden upp och viss svullnad kan uppstå några dygn. Det tar ca 4-6 veckor innan huden är redo för en ny behandling om så krävs.

Vi behandlar även solskador och pigmentförändring med denna laser. Värmen i KTP lasern koagulerar melaninet (färgen) och därför torkar och rensas ytliga missfärgningar upp och försvinner. Andra viktiga och positiva effekter av en KTP behandling är att fler nya hudceller bildas och ger huden bättre lyster eftersom mer fukt binds upp. Kollagenet drar ihop sig av värmen och sträcker upp huden.  Därmed kan man se denna behandling som ett stort steg i förbättring av hudkvalitet/hudföryngring.

IPL ljusbehandling ska inte blandas ihop med KTP laser. Ljusbehandlingen jobbar ytligt med spridning av ljuset och är därför passande för mindre och ytliga åkommor. Lasern jobbar betydligt djupare med ett parallellt ljus. Vad som däremot kan vara bra är en kombination av dessa båda behandlingar. Börja stärk upp huden och rensa upp kärl som ligger djupt med KTP laser och gå sedan vidare med IPL och stärk upp huden ytligt.