För hudförbättring, hudföryngring, acne och pigmenteringar

Kemisk peeling är ett samlingsnamn för olika behandlingar där aktiva ämnen läggs på huden för att skapa en reaktion. Syftet är helt enkelt att exfoliera hudens översta lager så att nya, fräscha hudceller bildas. Utvecklingen har gått framåt inom kemisk peeling och man har idag vetenskapliga kunskaper om vilka ämnen som bör användas och deras effekter. Många kemiska peelingar är AHA-behandlingar, där en eller flera AHA-syror ingår. Starkare kemiska peelingar innehåller ofta TCA, triklorättiksyra. De TCA-peeler vi använder på kliniken är registrerade som medicintekniska produkter, s.k. CE-godkända.

Milda kemiska peeler används för djuprengöring och acneproblem men även för att ge glans och lyster, minska porer, fina linjer och jämna till ytliga pigmentfläckar.

Lite starkare peeler passar för mer åldrad eller rynkig hud. Starka peeler har en klart föryngrande och utslätande effekt och kan också minska ärr.

Starka peeler används även för att behandla mörka pigmenteringar, oljig hy och inflammerad acne.

Våra peeler från Dermaceutic är:  Mask peel * Milk peel * Cosmo peel * Mela peel

Alla kemiska behandingar inleds med att du som kund förbereder din hud hemma 2 veckor innan behanding med en ansiktstvätt/kräm som innehåller lätt syra.

Det finns olika styrkor på kemisk peeling. Val av styrka avgörs av vilka besvär som skall åtgärdas men också vilken konvalescens som du har tid och lust för. Väljer du en lite svagare blandning blir det ingen konvalensens. Huden får en lätt rodnad men ser fräsch ut direkt. Mild peeling ges i en kur á 4 ggr med 2 veckors mellanrum för att uppnå det slutgiltiga resultatet. En starkare peeling går djupare och ger kraftig rodnad och huden fjällar. Den kräver några dagars konvalescens. Du känner dig helt frisk och pigg men vill kanske inte exponera dig för andra. Viktigt är att huden inte utsätts för sol utan 50+ i solskydd. 

Se bilder och läs mer